Mikrolån

Ibland kan man behöva pengar snabbt till oväntade utgifter och då passar ett mikrolån direkt utmärkt. Varför man behöver ett mikrolån direkt kan bero på många faktorer men oavsett vad det är finns möjligheten att låna pengar snabbt. Banken brukar oftast inte låna ut små summor och det tar lång tid att få ett lån godkänt. Du ansöker snabbt och smidigt via internet när du vill ha ett mikrolån och du brukar ha ett svar inom några timmar på om du får ett lån eller inte.

Hur snabbt kan jag få pengarna med mikrolån?

Hur snabbt du kan få pengarna beror på olika faktorer. Först och främst finns det långivare som endast betalar ut under kontorstid. Ansöker du inte under kontorstid hos dessa företag måste du vänta till dagen efter innan din ansökan betalas ut. När du har fått din ansökan beviljad har du i de flesta fall dina pengar inom någon timme. Har du och din långivare samma bank kommer ditt mikrolån in nästan omedelbart. Har ni inte samma bank kan du behöva vänta en bankdag innan du ser pengarna på ditt konto.

Hur mycket kan jag låna via mikrolån?

Det är vanligast att låna mellan 1000 – 4000 kr med ett mikrolån direkt. Det finns även mindre och större summor att låna om man behöver. Det finns företag där du kan låna enbart några hundra lappar och andra företag där du kan låna upp till 15 000 kr.

När man lånar har man vanligtvis mellan 30 – 90 dagar på sig att betala tillbaka sitt mikrolån. Gäller det mindre summor bör man inte ha längre avbetalningstid än 30 dagar. När det gäller större summor kan det vara svårt att betala tillbaka allt på en månad och då får man välja lite längre tid att lägga upp lånet på.
Räntor och andra avgifter tillkommer på ditt lån så var noga med att kolla upp de kostnader som finns. Räntan på ditt mikrolån direkt beror på hur mycket pengar du lånar och under hur lång tid du lånar dem. Lånar du längre tid brukar räntan och andra avgifter bli högre.

Mikrolån med betalningsanmärkningar

Det finns företag som godkänner dig med betalningsanmärkningar. Även om du skickar in en ansökan till dessa företag är det ingen garanti på att du kommer få ditt lån beviljat. Det går alltid att skicka in en ansökan och sedan vänta på svar. För att låna med betalningsanmärkningar tillkommer oftast en extra summa. Står det att företagen nekar människor med anmärkningar behöver du inte ansöka. Då lär du bli nekad så rikta i så fall in dig på de företagen som accepterar att betala ut pengar till människor med anmärkningar.